Nederland kan niet zonder goede infrastructuur, dus ook niet zonder vakkundige stratenmakers, hoogwaardige toeleveranciers en opdrachtgevers. Als branchevereniging brengt de OBN daarom de hele keten van de bestratingsbranche bij elkaar, van stratenmaker en hovenier tot certificeringsinstituut en leverancier van materiaal of materieel. We zijn namelijk samen verantwoordelijk voor kwalitatief straatwerk met een lange levensduur.

Organisatie en verbonden partijen OBN

Vakmanschap in een modern jasje

OBN-leden zijn, met hun kennis en ervaring, de specialisten van de bestratingsbranche. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen van mechanisch bestraten erg hard. Dit helpt de branche gezond te houden, maar vraagt om een andere aanpak.

De OBN ziet hier het belang van in, maar wil voorkomen dat het ambacht verloren gaat, want niet alles kan machinaal verwerkt worden. Daarom besteden we veel aandacht aan het opleiden van de vakmensen van de toekomst, die zowel geautomatiseerd als met de hamer moeten kunnen werken.

Sterker door samenwerking

Door met de hele keten samen te werken wordt de bestratingsbranche versterkt, hogere kwaliteit geboden en het resultaat verbeterd. De OBN organiseert daarom regelmatig bijeenkomsten waarbij alle betrokken partijen elkaars belang leren begrijpen. Zo kan de leverancier van bestratingsmateriaal het leven van de stratenmaker mooier maken, of begrijpen gemeentes waarom een erkend stratenmakersbedrijf belangrijk is voor de lange levensduur van bestrating.

Kwaliteit, veiligheid en gezondheid

Logo stichting erkenning voor het bestratingsbedrijf (SEB) OBN-leden onderscheiden zich door hun kwaliteitskeurmerk en manier van werken en worden gezien als de architecten van de buitenruimte. Voor hen zijn vakwerk, gezondheid, veiligheid en innoveren voorwaarden voor een succesvolle toekomst.

De OBN helpt haar leden om veilig en gezond te werken. Met handige tools, zoals het Straatwerkplan, om te bepalen of er machinaal gewerkt moet worden of dat handmatig ook mag.

Aanspreekpunt richting overheid

Logo Aannemersfederatie Nederland (AFNL) Branchevereniging OBN is, aangesloten bij de Aannemersfederatie Nederland (AFNL), hét aanspreekpunt richting de overheid als het over de bestratingsbranche gaat. Gezamelijk behartigen wij de belangen van onze leden en maken ons hard voor een gezonde en succesvolle toekomst voor de bestratingsbranche.

Meld je nu aan als lid van de OBN en profiteer van vele voordelen en ledenservices.

OBN is aangesloten bij de Aannemersfederatie Nederland.