In deze digitale tijd zijn wij als OBN aan de slag gegaan met een nieuwe manier om de bestratingsbranche vooruit te helpen. Onze gloednieuwe digitale kennisbank vormt een bron van informatie voor studenten en leerlingen, maar zeker ook voor stratenmakers en hun werkgevers.

De digitale kennisbank is samen met de Vereniging Modern Straatwerk, SPG (NH) en Infravak tot stand gekomen. Op het platform delen we praktijkkennis, innovaties en video’s met tips over tal van onderwerpen die voor de stratenmaker (in spé) van nut zijn. De onderwerpen zijn heel divers en gaan in op elk aspect van ons mooie vak. Bekijk hier de lancering.

Wat vind je in de kennisbank?

Welke thema’s de revue zoal passeren? Denk aan onderwerpen als moderne bestratingstechnieken of kwaliteitsbepalingen. En hoe bereken je nu precies de kostprijs, om een goede boterham aan je werk over te houden? Er is een speciaal OBN-webinar beschikbaar in de kennisbank over dit thema, met veel do’s en dont’s van drie ondernemers uit de branche.

Eerst zien, dan doen

De praktijkvideo’s in de kennisbank gaan in op de dagelijkse uitdagingen waar je als stratenmaker mee te maken krijgt. In een video zie je bijvoorbeeld hoe je een inspectieput op de juiste hoogte stelt. Een andere video leert je hoe je een haakse hoek meet en hoe je een visgraatverband opzet met straatstenen. Allemaal zaken die je toch nét wat makkelijker leert door het te zien en vervolgens te doen, dan dat je de theorie leest in een boek.

Nieuwsgierig?

Alle praktijkkennis in de kennisbank is direct beschikbaar op elk gewenst moment. Check het nu zelf !

Vanwege de huidige maatregelen is het helaas nog niet mogelijk om de lancering live te doen bekijk hier de video van de commissie.